I forbindelse med udviklingsopgaver hvor der kræves et udviklingsmiljø, laves der ofte en virtual PC som er specielt konfigureret til opgaven.

Hvis opgaven kan laves i et af vore standard miljøer, benyttes denne som standard og udvides herefter til den aktuelle opgave.

 

Initial Virtual PC

 

 

 

Såfremt der ikke forefindes en Initial “standard” virtuel PC, som kan opfylde kravene, oprettes der en ny til fornmålet

 

 

 

 

Når den virtuelle PC med det rette udviklingsmiljø er klar til brug, kan den loades ind på host PC og udviklingen kan påbegyndes.

Enhver ændring i udviklingssystemet vil herefter blive udført i selve den virtuelle PC og er således uafhængig af Host PC’er.

Der tages selvfølgelig løbende backup af den virtuelle PC’er, så sikkerheden for udviklingsmiljøet er i top.

 

Virtual PC loaded i Host PC'er

 

 

 

Efter projektafslutning gemmes den virtuelle PC i vores bibliotek. Når der så senere –  efter 1/3/6 måneder – evt. skal laves en ændring i slut applikationen, hentes den virtuelle PC blot tilbage fra biblioteket, og udviklingen kan forsætte, hvor den slap. Det skal dog påregnes, at operativsystem og evt. udviklingsmiljø skal opdateres, hvis der er gået en længere periode.

 

 

Kildekoden, som tilhører projektet, ligger sammen med udviklingsmiljø på den virtuelle PC’er.

Normalt uploades kildekoden, som udvikles,  til kundens server eller cloud løsning. Dette gøres løbende (nogle gange flere gange om dagen) Typisk i forbindelse med at en “delpart” af koden er færdig udviklet.

Det anbefales, at der uploades til et versionssystem, så der er mulighed for sporbarhed i kildekode. Det er dog ikke noget krav men bestemt en anbefaling.

 

Hvis du ikke tidligere har stiftet bekendtskab med versionsstyring, er der her nedenfor link til to forskellige (begge open source).

JEDI er et noget ældre system specielt udviklet til Delphi.